Gezamenlijke zonne-energie voor iedereen!
Home » Nieuws

Nieuws items

Eeuwigdurende accu met nanowires

Onderzoekers van de University of California hebben een op nanowires gebaseerd materiaal ontwikkeld, waarmee een accu honderdduizenden keren kan worden op- en ontladen zonder dat er capaciteitsverlies optreedt. Deze ontwikkeling betekent dat een accu met dit materiaal (vrijwel) nooit meer vervangen hoeft te worden

Lees meer »

Zonneleningen Drenthe opnieuw beschikbaar gesteld

De provincie Drenthe en een aantal gemeenten hebben geld beschikbaar gesteld om het opwekken van zonne-energie te stimuleren. Op deze pagina vindt u informatie over de Duurzaamheidslening Hernieuwbare Energie, kortweg de 'Zonnelening Drenthe 2016’.

Lees meer »

Ambitieus Energietransitieprogramma van gedeputeerde Homan aangenomen in PS

Woensdag 16 maart is in de Statenvergadering het programma Energietransitie van onze gedeputeerde Nienke Homan met veel steun aangenomen. Alleen de PVV, VVD en Groninger Belang waren tegen. Woordvoerder Harrie Miedema hield een gloedvol betoog voor het Energietransitieprogramma, waarin gefocused wordt op onderdelen waar de provincie invloed op heeft, zoals wind op land, zonneparken en energiebesparing bij grote bedrijven.

Lees meer »

Aanleg kilometer lang zonnepark langs A20 van start

Eind maart start Solar Green Point met de aanleg van de langste zonnecentrale van Nederland langs de snelweg A20 bij Rotterdam. In het zonnepark worden 2000 zonnepanelen geïnstalleerd, goed voor de energielevering voor 150 huishoudens. De gemeente Rotterdam zorgt voor de aanleg van de benodigde elektriciteitsvoorzieningen. Het plan is gebaseerd op het voorstel Zon op Terbregge dat GroenLinksers Arno Bonte (raadslid Rotterdam) en Henk Kamps (voorzitter gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek) in 2011 hebben gelanceerd.

Lees meer »