Gezamenlijke zonne-energie voor iedereen!

Postcoderoos of eigen panelen?

Salderingsregeling nog na 2020?

De verwachting is dat u vanaf 2020 nog maximaal de helft van de energiebelasting vergoed krijgt, maar kan ook in het ergste geval nihil worden. Hierdoor loopt de terugverdientijd op van 8 jaar naar 30 jaar. Dit geldt niet alleen voor nieuwe installaties, maar ook voor de reeds in gebruik genomen installaties. In Spanje zijn er al voldoende voorbeelden waarbij door veranderde wetgeving mensen hun hele pensioen hebben zien verdampen en failliet zijn geraakt.

Een eigen installatie via CERG

U kunt bepaalde risico's vermijden door een installatie te nemen die eigendom wordt van CERG. U dient dan wel een gedeelte van uw opbrengst te delen met een buurman of in uw postcoderoos wonende persoon. Wat is het voordeel? U heeft gegarandeerde 100% verrekening van de energiebelasting voor de komende 15 jaar! Na deze 15 jaar koopt u uw eigen installatie weer terug en kunt u nadien nog genieten van de opbrengsten van deze installatie. Welke wetgeving er dan van toepassing is op de opbrengsten van uw installatie is moeilijk te zeggen, maar dat probleem heeft u ook als u de installatie direct aanschaft. Daarnaast wordt u in staat gesteld om overcapaciteit te creëren. De totale kosten van uw installatie nemen daardoor aanzienlijk af!

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden, neemt u dan contact met ons op.

Zakelijk zonnepanelen?

U kunt zakelijk ook zonnepanelen nemen. Voorwaarde is dan wel dat u exact weet hoeveel stroom u zakelijk en prive gebruikt. De extra voordelen zijn de KIA (28%) en de reguliere afschrijving van maximaal 20%. De enige voorwaarde is dat u zakelijk minimaal 10% energie verbruikt van wat u opwekt. Na 5 jaar is de installatie afgeschreven en kunt u de installatie privé overdragen. Hierdoor kan het financieel rendement oplopen naar 41%, afhankelijk van de bedrijfsvorm die u heeft.