Gezamenlijke zonne-energie voor iedereen!

Informatiebijeenkomst ‘Investeren in zonnepanelen’ voor ondernemers

Gepubliceerd op 19 februari 2016 om 09:57

HARDENBERG - Voor ondernemers die overwegen te investeren in zonnepanelen houdt de gemeente Hardenberg op maandag 22 februari van 15.15 tot 17.00 uur een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis aan Stephanuspark 1. De bijeenkomst is in het bijzonder bedoeld voor ondernemers met een grootverbruikersaansluiting.

De technische ontwikkelingen op duurzaamheidsgebied gaan snel waardoor investeringen steeds sneller worden terugverdiend en er interessante rendementen te behalen zijn. Bovendien zijn er voor bedrijven subsidieregelingen beschikbaar. Hierdoor wordt het investeren in zonnepanelen voor ondernemers steeds aantrekkelijker. Tijdens de informatiebijeenkomst krijgen ondernemers informatie over technische ontwikkelingen en mogelijkheden en de verschillende subsidieregelingen. Zo wordt de Subsidieregeling Duurzame Energie (SDE) toegelicht. Daarnaast wordt de Zonnekaart voor bedrijven gelanceerd.

Ondernemers die bij de informatiebijeenkomst aanwezig willen zijn kunnen zich per mail aanmelden via aanmelden@hardenberg.nl. Voor meer informatie over de bijeenkomst of andere vragen over duurzame mogelijkheden kan men contact opnemen met Rob Hamer van de gemeente Hardenberg via telefoonnummer 14 0523.

Bron: De Stentor

Commentaar CERG: Het blijkt dat in veel steden dit soort bijeenkomsten worden georganiseerd. Het wordt hiermee dan ook zeer onduidelijk hoeveel aanvragen daadwerkelijk zullen worden gehonoreerd. Duidelijk is wel dat investeren zonder SDE+ subsidie een onhaalbare businesscase is.