Grote belangstelling voor zonnepanelen bij Groninger ondernemers

Gepubliceerd op 17 februari 2016 om 16:52

De bijeenkomst over de subsidiemogelijkheden voor zonnepanelen die gisteren werd georganiseerd door VBNO, VBZO en VBGW trok meer dan 100 ondernemers naar de Coendersborg. Lees hier meer over deze geslaagde bijeenkomst!

Meer dan honderd ondernemers waren  aanwezig bij een informatiebijeenkomst over zonnepanelen in de Coendersborg. Daaruit bleek dat het inzetten van nieuwe energiebronnen een actueel onderwerp is voor ondernemend Groningen. De bedrijvenverenigingen VBGW, VBNO en VBZO hadden de bijeenkomst samen met de gemeente Groningen georganiseerd.

“Het thema duurzaamheid staat hoog op de agenda bij veel ondernemers, maar ook bij de gemeente Groningen en de bedrijvenverenigingen VBGW, VBNO en VBZO. Er zijn diverse landelijke stimuleringsregelingen op het gebied van duurzaamheid. Onze doelstelling is om ondernemers in Groningen hier optimaal van te laten profiteren, zodat er geen subsidiemiddelen onbenut blijven. Juist omdat zonnepanelen nog weleens als ‘gedoe’ wordt gezien door ondernemers, hebben wij als bedrijvenverenigingen besloten om de ondernemers hierin optimaal te ontzorgen", vertelt VBGW-voorzitter Klaas Holtman enthousiast. 
Gezamenlijk hebben de partijen Grontmij Nederland B.V. opdracht gegeven om zoveel mogelijk ondernemers in Groningen te laten profiteren van de regelingen die er op dit moment voor zonnepanelen beschikbaar zijn. U kunt de presentatie van de Grontmij op 9 februari hier downloaden.

Bron: www.groc.nl en Grontmij