Gezamenlijke zonne-energie voor iedereen!

Solix: 40.000 ‘postcoderoos’-zonnepanelen op huurwoningen Volkshuisvesting Arnhem

Gepubliceerd op 27 juni 2016 om 16:23

Volkshuisvesting Arnhem, dat 13.000 in de stad woningen beheert, maakte recent bekend 40.000 zonnepanelen op haar woningen te gaan plaatsen. Solix uit Velp meldt nu de zonnepanelen te mogen gaan plaatsen.

‘Wij gaan op de daken van Volkshuisvesting in Arnhem 40.000 zonnepanelen installeren’, meldt Solix. ‘Het project valt onder de regeling “verlaagd tarief” en wordt als postcoderoos geëxploiteerd door Vereniging BuurtZon uit Arnhem. BuurtZon maakt zonnestroom mogelijk voor Arnhemse huurders zonder dat huurders zelf investeren. Tegelijkertijd stappen de huurders over op groene stroom en wordt hun energienota lager.’

Solix kiest bij de plaatsing voor een samenwerking met bouwbedrijf Van Wijnen Arnhem. De samenwerking is volgens het bedrijf ontstaan omdat beide partijen behoefte hebben aan een prefab-systeem waarbij een zonnepanelenvlak in één keer met een kraan op het dak wordt bevestigd. ‘Wij denken een revolutionaire stap te kunnen maken op het gebied van veilig en snel werken met dit zelf ontwikkelde prefab systeem. Het is de bedoeling dat de start van de bouw nog dit jaar plaats vindt’, aldus Solix.

Bron: Solar Magazine