Gezamenlijke zonne-energie voor iedereen!

‘Groot aantal pv-projecten SDE+ 2014 heeft financieringsproblemen’

Gepubliceerd op 11 mei 2016 om 09:38

De pv-projecten die begin 2015 een subsidiebeschikking hebben ontvangen uit de SDE+-regeling 2014, moeten tegen de zomer een opdracht tonen met de uitvoerder. De financiering zorgt momenteel echter voor problemen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) laat weten dat een groot deel van de projecten nog niet in staat is om de financiering rond te krijgen en hierdoor dreigt de komende maanden intrekking van de SDE+-subsidie. Het zijn met name de kleinere projecten (red. tot 500 kilowattpiek) die dit probleem kennen, omdat volgens de betrokkenen voor banken het financieren van grotere projecten rendabeler en dus interessanter is. Circa 80 procent van de bijna 3.000 in 2014 ingediende pv-projecten kent een omvang tot 500 kilowattpiek.

Indieners van projecten met een subsidiebeschikking kunnen via een speciale pagina op de website van Holland Solar contact opnemen met financiers die wel bereid zijn hun projecten te financieren. RVO.nl publiceert bovendien een overzicht van de organisaties met een subsidiebeschikking op haar eigen website (red. deze lijst is hier te downloaden).

Bron: Solar Magazine

Situatie per januari 2016: 2882 aanvragen. 489 gerealiseerd en 2393 niet gerealiseerd.