Gezamenlijke zonne-energie voor iedereen!

ZonBligaties

In navolging van zonnepanelendelen.nl kunt u ook via Zonnedelen investeren in zonne-energie. Zonnepanelendelen.nl bestaat al vele jaren en heeft aangetoond dat het een beproeft concept is.

Hoe werkt het

 • U kunt inleggen vanaf € 25,- per Zonnedeel.
 • Een Zonnedeel levert ongeveer 16 kWh stroom
 • U ontvangt een vast rendement van 3,50% per jaar
 • U ontvangt de inleg na 15 jaar terug

Uw Zonnedeel wordt gebruikt om zonnepanelen aan te schaffen. Deze zullen via de postcoderoos worden geëxploiteerd. De energie wordt verkocht aan postcodedeelnemers en deze krijgen het voordeel verrekend met hun energierekening. Daar betalen zij u een vast rendement van 3,50% voor. Uiteindelijk krijgt u uw inleg na 15 jaar weer uitgekeerd.

Waarom ZonBligaties?

Een ZonBligatie heeft veel voordelen. Het is een soort duurzaamheidslening met een hoog rendement. Hierdoor wordt u in staat gesteld om wel in een postcoderoosproject te investeren, zonder dat u aan de vereiste moet voldoen om in dat postcodegebied te wonen.

Inleggen kan vanaf € 25,- per Zonnedeel. Het rendement is 3,50% per jaar en aan het einde van de looptijd van 15 jaar krijgt u de inleg terug.

De voordelen van een ZonBligatie zijn:

 1. U kunt via kleinere bijdrages een gedeelte van een zonnepaneel kopen
 2. U bent niet afhankelijk van een leverancier
 3. U kunt eventueel later instappen in een postcoderoosproject bij u in de buurt
 4. Een hoger rendement dan een spaarrekening met een rendement van 0,3%
 5. Een gegarandeerd rendement door de garantie dat de salderingsregeling 15 jaar lang blijft bestaan

De nadelen van een ZonBligatie zijn:

 1. Het rendement van een zonnepaneel moet u delen, waardoor uw rendement lager is dan dat u zelf deelneemt aan een postcoderoosproject
 2. Uw inleg krijgt u na 15 jaar terug. Uiteraard mag u de ZonBligaties ook verkopen

 

Heeft u zelf niet voldoende financiën?

Heeft u zelf niet de financiën om te investeren in zonne-energie, dan kunt u via de ZonBligatie wel investeren. Het rendement van uw zonnepaneel is alleen 3,5% lager, aangezien u rente moet betalen. Het rendement op een zonnepaneel is ongeveer 5% en maakt u alsnog 1,5% rendement zonder zelf te investeren!