Gezamenlijke zonne-energie voor iedereen!

ZonnepanelenDelen wint prestigieuze VN-klimaatprijs

Gepubliceerd op 29 september 2016 om 15:18

ZonnepanelenDelen, een online platform dat zonne-energie voor iedereen beschikbaar wil maken, is één van de dertien winnaars van de Verenigde Naties Climate Change Award. "Wow, het staat er echt."

De zeven werknemers van het bedrijf waren stil en moest even met hun ogen knipperen toen er een e-mail binnen kwam waarin staat dat ZonnepanelenDelen één van de dertien winnaars is van de Climate Change Award van de VN. Om precies te zijn: de Momentum for Change-award in de categorie voor Financing for Climate Friendly Investment. Het bedrijf werd geselecteerd uit honderden initiatieven wereldwijd.

Erkenning en steun nodig

Oprichters Matthijs Olieman (31) en Sven Pluut (33) mogen nu tijdens de VN-klimaat conferentie in november in Marrakesh een presentatie geven. Voor de ondernemers, die nu twee jaar fulltime bezig zijn met hun bedrijf, een belangrijk moment. "Het is de plek waar we met experts kunnen sparren en waar beleidsmakers en financierders rondlopen", vertelt Pluut.

Hij vervolgt: “We willen in 2020 één miljoen zonnepanelen realiseren via ons platform en hebben alle steun nodig om dat doel te realiseren. Erkenning vanuit de VN voor onze activiteiten om klimaatverandering tegen te gaan helpt daarbij heel erg.” 

Zonne-platform

ZonnepaneleDelen noemt zich het grootste crowdfunding platform in de Europese Unie voor collectieve zonne-energieprojecten en verbindt eigenaren van een geschikt dak voor zonnepanelen aan consumenten die willen investeren in zonne-energie, maar zelf geen (geschikt) dak hebben.

"Er zijn genoeg mensen die zelf schone energie willen opwekken maar dat niet kunnen. Zo kan 43 procent van Nederland kan zelf geen zonnepanelen op het eigen huis neerleggen. Als bewoners van een appartement, of als huurder van het huis of omdat er te veel schaduw is. Voor deze huishoudens biedt ZonnepanelenDelen de oplossing", aldus mede-oprichter Sven Pluut (33). 

Bron: RTL Z